Do vyprodání skladových zásob

5 základních typů těhotenských/kojicích podprsenek pro váš těhotenský šatník

5 základních typů těhotenských/kojicích podprsenek pro váš těhotenský šatník

Kdy je správný čas pořídit těhotenskou/kojicí podprsenku jsme psali v našem předchozím článku „ O prádle pro těhotné a kojicí maminky“. V tomto článku se zaměříme na základní typy a pro jaké obdobní jsou vhodné.

 

1) Těhotenská podpůrná podprsenka

Změny prsou pocítíte již brzy po otěhotnění, mnohdy jsou citlivá a nalitá prsa jedním z prvních příznaků těhotenství. Proto je při výběru podprsenky důležité se zaměřit především na dostatečnou podporu, flexibilitu a pohodlí.

Těhotenská podprsenka se střihem nijak neliší od klasické podprsenky. Navíc by však měla mít dostatečně široká, pohodlná ramínka a širší spodní obvod se zapínáním na 3 a více řad pro nárůst objemu hrudníku. Ideální jsou hladké košíčky z prodyšného materiálů, které nedráždí pokožku a jsou nejlépe ze dvou vrstev úpletu.

Vhodné jsou také bezešvé podprsenky s podpůrnými vsadkami. Pokud se neobejdete bez kostic, doporučujeme flexi kostice, které se lépe přizpůsobí vašemu tělu a jsou méně kompresivní.


2) Bezešvá těhotenská a kojicí podprsenka

Bezešvé kojicí podprsenky byly navrženy speciálně pro přechodné období během těhotenství a po porodu pro začátek kojení. Doporučujeme ji jako první kojicí podprsenku a to především z důvodu její přizpůsobivosti. Univerzální košíčky obsáhnou několik velikostí od košíčků B až po L. Bezešvá kojicí podprsenka je pohodlná, nikde netlačí a nedráždí citlivá prsa. Dle typu poskytuje lehčí až střední oporu.
Těhotenské a kojicí bezešvé podprsenky se vyrábí v různých barvách a střizích nebo s vyjímatelnou výztuží.

 

3) Kojicí PODPRSENKA vyztužená  bez kostic

Patří mezi nejoblíbenější typy mateřských podprsenek. Vyztužené podprsenky bez kostic jsou pohodlné, schovají prsních tamponky a pokud mají kvalitní střih poskytují i dostatečnou podporu. Při výběru tohoto typu se zaměřte především na pohodlí, dostatečnou podporou, nadzdvižení a plnější střih košíčku. Ve správně vybrané podprsence se budete cítit skvěle po celý den, i když nemusí vždy poskytovat nejlepší podporu a tvar.

 

4) Těhotenská a kojicí podprsenka s kosticí

Obecně se podprsenky s klasikou kosticí během těhotenství a kojení nedoporučují. Více o kosticích v těhotenství se dozvíte v našem článku „Jsou podprsenky s kosticí během kojení bezpečné? „ .
Skvělou alternativou ke klasické kostici jsou podprsenky s gelovou nebo flexi kosticí.

Flexibilní/pružné kostice jsou měkčí a lépe se přizpůsobí pohybu vašeho těla, jsou pohodlné, poskytují přirozený tvar a přizvednutí prsou. Nákup podprsenky s kosticí doporučujeme, až když se velikost prsou ustálí tj.: po šestinedělí.
Jsou vhodné především pro maminky s větší velikostí košíčků a tam kde potřebujete větší podporu a zpevnění prsou.

  

5) Těhotenská a kojicí podprsenka na spaní

Bavlněné nebo bezešvé podprsenky sportovního střihu. Jsou velmi pohodlné, vhodné pro nošení během relaxace doma nebo během nočního kojení. Většinou nemají žádné zapínání a klipy.

Nevýhodou je nižší podpora, proto se nehodí pro nošení tam, kde potřebujete větší zpevnění a nadzdvižení prsou. Pro maminky s menší velikostí košíčků jsou nositelné bez omezení.
Výhodou je, že podprsenky bez klipů využijete i když už nebudete kojit.

 

T-shirt kojicí podprsenka

Je podprsenka s hladkými košíčky, které se nerýsuje pod přiléhavými tričky a topy. Do této skupiny patří bezešvé podprsenky s vyztuženými košíčky, vyztužené kojicí podprsenky s kosticí nebo bez kostice. Vyztužené košíčky poskytují dostatečnou podporu a přirozený tvar.