Do vyprodání skladových zásob

O prádle pro těhotné kojící maminky

PROČ POTŘEBUJI TĚHOTENSKOU PODPRSENKU A JAK JI VYBÍRAT?

V době těhotenství je důležité vašemu poprsí věnovat zvýšenou péči. Prsa ztěžknou a jejich objem se zvětší. Jelikož jsou vazového a ne svalového rázu mohly by, v případě, že je dostatečně nepodepřete, poklesnout.
Většině nastávajícím matkám se prsa začínají zvětšovat dříve než bříško a ze svých podprsenek "vyrostou" už na začátku těhotenství. Neexistují žádná pevná pravidla, ale všeobecně by jste měly uvažovat o nákupu těhotenské podprsenky hned jak se začnete cítit v běžné podprsence nepohodlně. Nejlepší cestou k udržení tvaru poprsí je používaní vhodně navržených těhotenských podprsenek. V důsledku zvýšené citlivosti a objemu prsou by prádlo mělo mít níže uvedené vlastnosti:

  • Podpora: Dostatečnou podporu a zpevnění poprsí zajistí pevná a širší elastická ramínka a dále pak spodní a postranní pás podprsenky.
  • Ochrana: Z důvodu zvýšené citlivosti je, pro větší pohodlí, důležité mít u podprsenky více vrstev látky přes oblast prsou.
  • Nastavitelnost : Minimálně tři řady zapínaní, aby jste předešly častému měnění podprsenky při nárůstu objemu hrudníku.
  • Pohodlí : Jelikož dochází k zvýšenému pocení, podprsenka by měla obsahovat co možná nejvíce bavlny, která umožní pokožce "dýchat".

 

Prohlédnou těhotenské podprsenky......

 

KOLIK Kojicích PODPRSENEK BUDU POTŘEBOVAT A KDY JE KOUPIT?

BD seamless grey1

Nejlepší čas ke koupi kojicí podprsenky s dobrým přístupem ke kojení (košíček s odepínacím klipem nebo jednoduché přehrnutí) je poslední měsíc těhotenství. Pro začátek kojení doporučujeme pořídit podprsenku s univerzální velikostí košíčků bavlněné nebo bezešvé. Dobře se přizpůsobí měnící se velikosti prsou, jsou pohodlné, nikde netlačí a nedráždí citlivá prsa. 

Nezapomeňte, že je zapotřebí koupit alespoň tři kusy ( jednu na sobě, jednu v prádle a třetí právě vypraná se suší). 
Dobře navržená podprsenka ke kojení by měla mít všechny vlastnosti těhotenské podprsenky:

  • podporu, ochranu, nastavitelnost a zvýšené pohodlí
  • snadný přístup - odepínací díl by se měl otvírat lehce pro zjednodušený přístup k prsům při kojení. Zapínání by nemělo škrtit nebo tlačit, jelikož by mohlo způsobit ucpání kanálku a mastitidu
  • podpora - i když je jeden odepínací košíček otevřen, neměl by druhý přestat poskytovat dostatečnou podporu

 

Prohlédnout kojicí podprsenky...... 

 

JAKÉ VÝHODY MÁ PODPRSENKA NA NOC A PROČ SI JI POŘÍDIT?

Podprsenky na noc jsou navrženy tak, aby zvýšily vaše pohodlí během spánku. Nemají nastavovací prvky, jelikož by mohly při spaní tlačit. Podprsenky jsou z jemné tkaniny, tudíž nemohou poskytnout podporu těhotenské podprsenky nebo podprsenky určené ke kojení.

Jsou dva hlavní důvodu proč si podprsenku na spaní pořídit:

  • V posledních týdnech těhotenství nebo během kojení by mohlo mléko prosakovat. Nošením podprsenky na spaní s možností vložení polštářků, které přebytečné mléko vsáknou, této nepříjemnosti zamezíte.
  • V případě, že jste si ještě nezvykla na nárůst hmotnosti svých prsou, Vám podprsenka na spaní zkvalitní spánek a chvíle relaxace.

 

Prohlédnout podprsenky na noc......

 

JAK VYBRAT SPRÁVNOU VELIKOST?

Dbejte na to, aby košíčky přesně padly a překrývaly co možná největší plochu prsou.
Při nákupu podprsenky na začátku těhotenství se přesvědčte, že se dá zapnout na první řadu oček a máte tak prostor pro případné nastavování.
V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat na e-mail: obchod@johany.cz